Geschiedenis Schilderwerken BLZ

schilder overgroot opa

De overgrootvader van Berny Ubben is al in 1925, samen met zijn broers, gestart met een eigen schildersbedrijf. In 1950 heeft de opa van Berny de zaak overgenomen en de vader van Berny vervolgens weer, samen met zijn broers in 1976.

Zelf is Berny al op 10-jarige leeftijd met opa tijdens vrije dagen en vakanties op pad gegaan.

Volgens zijn opa had Berny het vak in zijn vingers. ‘Die jongen heeft talent voor het vak’ zei opa altijd en daarmee lag het toekomstige beroep van Berny vast.

In 1989 ging Berny naar het Technische Instituut Sint-Jansberg te Maaseik (B) waar hij in 1993 zijn diploma’s behaalde. Hier bleek dat opa een goede leermeester was geweest.

In 2012 is Berny vervolgens in Budel met een eigen bedrijf gestart. Dit bestaat nog steeds en is ondertussen overgenomen door zijn compagnon Robert Vos.

De overstap naar Zeeuws-Vlaanderen is ontstaan doordat Berny in 2016 hier zijn grote liefde Anita de Smit tegenkwam. Na twee jaar veel heen en weer gereden te hebben heeft Berny in 2018 besloten om ook in Breskens een bedrijf te starten en de zaak in Budel over te laten aan zijn compagnon.